Elfogadó nyilatkozat: Hozzájárulok, hogy a nyirkoi.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében.

Menü

Virkon S 500 gramm

Ár:
18.900 Ft (14.882 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 11000
Elérhetőség: 3 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Virkon Aquatic
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

VirkonS ®
500 gramm akár 500.000 literes tó karbantartásához

 A VirkonS ® egy tó fertőtlenítő szer. Megöli kórokozókat, baktériumokat, csökkenti a csírákat (CFU kolónia képző egység ), küzd a vírusok, baktériumok és gombák ellen. Az elmúlt években, 2 nagyon komoly vírusos betegségek jelent meg, mely nagyon komolyan veszélyezteti a koit. Ezek az úgynevezett " koi herpeszvírus ( KHV) és a koi " tavaszi virémiája. Mint minden vírusos betegségre, ezekre sincs még kialakult  kezelés. A maximum , amit el lehet érni ebben a kérdésben, hogy ne terjedjen el! Manapság már sok koi tartó és a kereskedők sokkal inkább tudatában vannak a veszélynek . Úgy érzik, hogy szükség van egyfajta biológiai biztonságra , mivel ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjék a gyakran értékes állományt.
Virkon S ® mi? Számos vírus, beleértve a " herpesz " formában megjelenőket, komoly fenyegetést jelentenek a koi tulajdonosoknak. Független kutatások bizonyítják, hogy a Virkon a leghatékony szer a legjelentősebb hal betegségek / kórokozók ellen . A legújabb kutatások kimutatták , hogy ha Virkont folyamatosan adjuk a vízhez, 2 grammot 1000 liter dózissal csak igen alacsony toxicitást mérhetünk. Ez a dózis nem fertőtleníti a vízet teljesen, mintha koncentrált fertőtlenítő lenne , de tisztítja azt, és csökkenti a vírusfertőzések veszélyét. Ilyenkor inkább beszélhetünk egyfajta vízkondícionálásról, mint a semlegesítésről vagy fertőtlenítésről . Egy nagyon fontos jellemzője felhasználásnak koi tavaknál, hogy a Virkon az, mely jelentősen csökkenti a patogén baktériumok és néhány protozoa paraziták jelenlétét a vízben. Ezt a bakteriális nyomás csökkentésének nevezzük. Tanulmányok az USA-ban azt mutatták, hogy a Virkon folyamatos használata 8 gramm 1000 liter dózisban sincs káros hatással a halak egészségére.A Virkon bizonyítottan nagyon hatásos a herpesz és a rabdomiolízis vírusok ellen. Ellentétben a hagyományos halgazdaságokkal, a koit zárt rendszerekben tartjuk, a vizet tisztítjuk biológiai szűrőkkel. Használata ezekre a rendszerekre nincs negatív hatással!
A Virkont ma már hatékonyan használják számos koi tóban Európában és az USA , hogy megtisztítsa a vizet a különböző vírusoktól , beleértve a " herpeszeket " 8 gramm/1000 liter dózisban.
A legtöbb koi tó el van látva egy szivattyúval, egy szűrővel és egy mikrobiológiai UV lámpával . Adagolás előtt UV -és / vagy ózon alkatrészeket ki kell kapcsolni . Adagolás után , miután Virkon legalább egyszer átfordult a rendszeren (Tóméret/szivattyúteljesítmény), az UV -és / vagy ózon visszakapcsolható. Győződjön meg arról , hogy a keringető szivattyú(k) dolgozik , míg terjed Virkon .
Megelőző használata : A bakteriális nyomás állandó csökkentésére: 1 gramm/ 1000 liter tóvíz hetente. Nagyon fontos , hogy frissítsük a vizet 5-10%-a vízmennyiségel mielőtt az újabb heti adagot berakjuk! Megelőző használata tavaszi / őszi időszak alatt három héten keresztül, a dózis 2 gramm/1000 liter tóvíz hetente. Nagyon fontos , hogy frissítsük a vizet 5-10%-a vízmennyiségel mielőtt az újabb heti adagot berakjuk!

A dózisokat hozzáadjuk 10 liter tóvízhez,. elkeverjük, amíg a por feloldódik. Az oldat lassan terjed el a vízben. Győződjön meg arról, hogy a szivattyúk működnek , így a minél gyorsabb elterjedés optimális. 

Figyelmeztetés: irritálhatja a bőrt, Súlyos szemkárosodást okozhat , Tartsa gyermekektől távol , Kerüljük a bőrrel és szemmel való érintkezést, ha mégis megtörténne a szemet azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni, Viseljen megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt!
Hogyan Virkon működik : Virkon egy egyedi, szabadalmaztatott komplex rendszer. A felületaktív anyag hozzáadása növeli a permeabilitást , a puffer jelenlétében stabilizálja az alacsony pH szintet és optimalizálja a fertőtlenítést.  A készítmény por, mely könnyen szállítható.

Amikor fennáll a herpesz fertőzések gyanúja, a nyilvánvalóan érintett halakat kell azonnal el kell távolítani . Állatorvossal egyeztetni kell ebben a szakaszban. A vízet a többi egészséges hal védelmében azonnal be kell adagolni 5 gramm Virkon/1000 liter dózissal. Ezen a szinten elengedhetetlen, hogy legalább 10%-a víz hetente lecseréljünk mielőtt a következő adagot betennénk.  Ha a halak egészségeseknek tűnnek, akkor a kezelés csökkenthető, majd végül akár el is hagyható. Ne feledje, hogy Virkon nem kezeli a halat, nem gyógyszer ! A Virkon a vizet tisztítja, ezért nincs értelme a beteg halat ezzel kezelni.
Az 5 grammos dózis hatással lesz a biológiai szűrőre is, hiszen természeténél fogva megöli a baktériumokat. Azonban a szokásos heti fenntartó adag , feltéve, hogy 5-10 %-a tó víz cserélődik mielőtt újabb adagot adunk hozzá, nem befolyásolja a biológiai szűrő hatékonyságát . Egy nagyobb adag használatakor, vagy gyakori használatkor habképződés alakulhat ki. Ez nem veszélyes! A lipofil felületaktív ( hidrofób) , ami miatt ez elengedhetetlen része a vírusellenes aktivitásnak. Amikor a hab keletkezik, és ez valakinek problémát jelent, egy alacsonyabb dózist lehet használni, vagy nagyobb mértékű vízcsere szükséges, amíg nincs hab a vízen. Sok koi tartó azt tapasztalta, hogy a Virkon megfelelő szintű használatával a víz a tóban tiszta és enyhén kristályos megjelenést mutat.  Ez lehet egy hasznos mutató, de ez a hatás nem fordul elő szükségszerűen minden tóban és rendszerben. 
FIGYELEM . A gyártó Virkon Aquatic nem vállal felelősséget a Virkon használatával kapcsolatos veszteségekért! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!