Elfogadó nyilatkozat: Hozzájárulok, hogy a nyirkoi.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében.

Menü

Oase OptiLake Vízminőség stabilizáló 10kg

Ár:
69.900 Ft (55.039 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 11035
Elérhetőség: 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Oase
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Alkalmazás:
Az Oase OptiLake Vízminőség stabilizáló az algák és növények elszaporodása befolyásolja a tó vizének tulajdonságait. Az Oase OptiLake rövid idő alatt minden hal számára ideális életkörülményeket teremt. Az optimális szén-dioxid-koncentráció, a hidrogén karbonát- és kalciumtartalom egyaránt létfontosságú a tó valamennyi élőlénye számára. Az Oase OptiLake a kalcium karbonátkeménység formájában történő adagolásával biztosítja a flóra és fauna fejlődését. A tó biológiai öntisztító képessége azonnal aktívvá válik! Az Oase OptiLake a vízminőséget javítja a tavak stabil ökológiai egyensúlyának biztosításához. Az Oase OptiLake alkalmazása különösen káros anyagok, pl. ammóniák, nitrit és nehézfémek jelenléte esetén, illetve legyengült halak esetében hasznos. Az Oase OptiLake pozitív mellékhatása, hogy lassítja a szivattyúk és vezetékek korrodálódását.

Hatása:
Az Oase OptiLake a vizet létfontosságú kalciummal és szén-dioxiddal táplálja. A szén-dioxid szabályozza a természetes egyensúlyt (akár feleslegről, akár hiányról legyen szó). A biotóp a kiegyenlítéssel tart fenn stabil pH-értéket 7,5 és 8,5 között (pH-érték ingadozásainak csökkentése) azáltal, hogy növeli a karbonátkeménység (KH) értéket. A 8,5 feletti pH-értéke és a jelentős pH-érték ingadozás stresszként hat a halakra. Ez a stressz legyengíti az állatokat, akadályozza a szaporodást és gyengíti a takarmányhasznosítást. A stabil KH- és pH-értékekkel optimálisan megelőzhetők az olyan betegségek, mint a Costia, a Trichodina és a Chilodonella, amelyek miatt nőhet a legyengült halak száma és megnőhet az elhullás száma. Haszonhalak esetében a víz savasságából és lúgosságából fakadó betegségek megfelelő alkalmazás esetén többé nem jelentkeznek.Az Oase OptiLake használata csökkenti a szükséges takarmánymennyiséget és támogatja a halak szaporodását. Elősegíti a halak táplálására használt apró algaevő állatkák (pl. vízi bolhák, kerekesférgek) szaporodását. A káros anyagokat lebontó mikroorganizmusok optimális feltételeket teremtenek a tóban és a szűrőkben. A kalciumadagolással az Oase OptiLake ezen kívül stabilizálja a ikrák héjvastagságát és ezzel javítja az ívási minőséget.

Kezdje az Optilakkel a tó kezelését,.majd szükség esetén használjon Algolon fonalas algairtó szert (ha van fonalas alga).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!