Elfogadó nyilatkozat: Hozzájárulok, hogy a nyirkoi.hu webáruház cookie-kat tároljon a számítógépemen a jobb élmény érdekében.

Termékek Menü
Ön itt jár: >

Koi Ponty

A koi ponty a béke szimbóluma. Megjelenése fenséges és sok embert rabul ejt már az első alkalommal.
Származása Japán, ahol először az Asagi típus jelent meg, majd ennek a pikkely nélküli változata a Shusui. Ezek után sorra tenyésztettek ki újabb és újabb típusokat. Mára már több mint 130 különböző változata létezik, melyeket színük és mintázatuk alapján különböző típusnevek alatt  tenyésztenek. Érdekesség, hogy jó néhány típus az éppen Japánban uralkodó császárról lett elnevezve. Egy koi soha nem bántja a másikat. Az egyik legsikeresebb és legkedveltebb típus a Kohaku, mely fehér alapon piros területekkel jelenik meg. Ezek után következik népszerűségben a Sanke, mely fehér alapon piros területek és fekete foltok,  és a Showa, mely fehér alapon piros és fekete területek. A Showa jellemzője, hogy fekete színnek kell a fejen lennie és az első uszonyaiban is megjelenik a fekete. Érdekesség a Chagoi, mely egy színű, barnás-zöldes koi, mely a legkönnyebben kézhez szoktatható és a legnyugodtabb típus. Japánban nagyon kedvelt a Yamabuki Ogon, mely élénk citromsárga színű. Természetesen nem lehet minden típust leírni. 

A takarmányozását 5-8 fokos vízhőmérséklet esetén lehet elkezdeni tavasszal és 8 fokos víz alatt ne tetessünk a késő őszi, téli időszakban. A vízhőmérséklet emelkedésével az etetések száma a napi 2 alkalomra is felvihető 26-29 fokos víz esetén. A takarmányozást 29 fokos víz felett szüntessük be. Az etetések gyakoriságát a tóban lévő fauna darabszáma, mérete és még sok más befolyásolja. A pontos adagokat mindenki maga tapasztalja ki. A legcélszerűbb akkora adagot adni amit 10-15 perc alatt halaink elfogyasztanak. A nálunk tartás alatt lévő koi pontyok csak és kifejezetten magas minőségű táppal vannak takarmányozva a minél szebb és egészségesebb növekedés elérése érdekében.

Tekintse meg halainkat személyesen is előzetes egyeztetés után, higgye el megéri! A kapcsolat fülön megtalálja elérhetőségeinket.

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.